Kinderknutsels voor eenzame ouderen

Editorial

Kinderknutsels voor eenzame ouderen

Het coronavirus heeft een enorme impact op ouderen in verzorgingshuizen. Ruim 130.000 ouderen mogen voorlopig geen bezoek meer ontvangen van familie en vrienden waardoor veel mensen vereenzamen. Gelukkig ontstaan er allerlei initiatieven om deze ouderen wat afleiding te bieden en Friddo wil hier ook graag een steentje aan bijdragen.

In het kort:

  • Gebruik de tag #zorgvoorelkaar voor je knutsel(s)
  • Friddo verzamelt die knutsels en maakt er een printbare tekening van
  • We sturen de knutsels naar zoveel mogelijk instellingen
  • De leuke reacties delen we natuurlijk met jullie!

Tekeningen verzamelen

Friddo gaat naar zoveel mogelijk verzorgingshuizen een stapel vrolijk kindertekeningen sturen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Gebruik de tag #zorgvoorelkaar op één of meer van de knutsels van je kind. Dit kunnen nieuwe knutsels zijn die speciaal met dit doel gemaakt zijn, maar ook reeds bestaande knutsels kunnen deze extra tag krijgen om dan gebruikt te worden.

Wij verzamelen alle knutsels met die tag en maken er een mooie printbare versie van. Je kind (of jijzelf) kan ook iets moois in de beschrijving zetten, wat dan zichtbaar wordt onderaan de tekening. Daarnaast zetten we de voornaam en leeftijd van je kind bij de afbeelding, om de knutsel wat persoonlijker te maken.

Voorbeeld van geprinte knutsels
Voorbeelden van de geprinte knutsels

Naar de zorginstelling

Wij zorgen ervoor dat deze knutsels naar verschillende verzorgingshuizen in Nederland worden gestuurd. Afhankelijk van de wens van het tehuis kunnen we ze laten printen en opsturen, of digitaal versturen zodat het tehuis ze zelf kan printen en zo de contactmomenten tot een minimum kan beperken.

Daarbij hebben de instellingen aangegeven dat ze blij zijn met een hoeveelheid tekeningen in één zending, zodat ze niet alle individuele kaarten en brieven hoeven te verwerken.

Succesvolle pilot

Vorige week hebben we een eerste pilot gedaan met drie verzorgingshuizen die we een aantal van de knutsels van onze eigen kinderen hebben gestuurd. Het was hartverwarmend om te zien met hoeveel enthousiasme deze knutsels werden ontvangen door de verzorgenden en de bewoners van deze instellingen. Dit willen we graag op grotere schaal gaan doen en jullie knutsels helpen daarbij!

Dr. Sarphatihuis in Amsterdam

Onder andere het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam ontving een set knutsels. “De bewoners waren er erg blij mee,” volgens de activiteitentherapeut.

Wat kun jij nu doen?

Vraag aan je kinderen of ze een paar mooie tekeningen maken voor de mensen die daar behoefte aan hebben, en gebruik de tag #zorgvoorelkaar. Natuurlijk mag je die tag ook aan bestaande knutsels hangen. Schrijf er iets moois bij in de beschrijving om de knutsel nog persoonlijker te maken.

Mocht je een idee hebben van een zorginstelling die zo’n pakket met knutsels op prijs zou stellen, laat ons dat dan ook weten. Mail ons op zorgvoorelkaar@friddo.com met de naam van de instelling, het adres en het liefst ook een contactpersoon!

Laten we proberen zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd!

Jacco
UX consultant, getrouwd en vader. Kookt graag maar kon de koelkast niet meer vinden achter veel te veel knutsels. Dus Friddo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *