De scholen zijn weer begonnen, het knutselen ook!

Editorial

De scholen zijn weer begonnen, het knutselen ook!

De scholen zijn weer begonnen. Ik ben nog maar net gewend aan de spandoeken van de bekende VVN-capagne in de straten of mijn jongste dochter heeft haar eerste knutsels alweer mee naar huis genomen. ‘De eerste van groep 8, pap!’ Ja, er zullen er ongetwijfeld nog veel meer volgen dit schooljaar.

Friddo fotoalbum
Friddo fotoalbum

Vorig jaar is het goed gelukt om veel werkjes een plekje in Friddo te geven. Daar is een mooi album uitgerold. Maar eerlijk gezegd hadden we wel af en toe moeten gokken op welke datum de knutsel was gemaakt. Daardoor heeft een enkele tekening met label ‘bij oma’ een datum van toen oma 3 maanden in het buitenland zat. Maar ok.

Ook is misschien een nog te fotograferen tekening of twee per ongeluk bij het oud papier beland. Althans, de tekening van Giraf en Pauw in Artis misten in het album, volgens mijn dochter.

Werkinstructie voor dit schooljaar

Voor dit schooljaar heeft ze uitdrukkelijk de volgende werkinstructie met mij afgesproken: meegebrachte knutsels legt ze op mijn plek aan de eettafel. De bedoeling is dan dat die vóór het eten gefotografeerd worden (‘geen telefoons tijdens het eten!’). Dan wordt de foto in ieder geval meteen met de juiste datum opgeslagen. En anders leggen we de knutsel even apart, maar alleen als ik de datum op de achterkant hebt gezet. Helder!

De mooiste hangen we natuurlijk ook op. Die markeer ik in Friddo ook meteen als favoriet en geef ze een goede tag mee, ‘groep 8’ bijvoorbeeld. Het maken van een nieuw album ‘Knutseloverzicht’ is aan het einde van het jaar dan zo gemaakt!

Download de iPhone app en begin het schooljaar direct goed!

Mark
Rijk met 4 meiden die enorm creatief zijn en stapels knutsels produceren! Waar laat je dat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *