Nieuwe versie van Friddo!

Instructie

Nieuwe versie van Friddo!

Vanaf vandaag is er een nieuwe versie van Friddo beschikbaar voor iOS én Android! Voor onze Android-gebruikers is dat goed nieuws! De gebruikers van de iOS versie van de app zullen een iets andere ervaring merken en (tijdelijk) functionaliteit missen. Hieronder vertellen we hoe het zit!

Waarom een nieuwe versie?

We hebben de laatste tijd met de iOS versie gemerkt dat er problemen waren met het synchroniseren van de knutsels tussen de iPhone en de cloud database. De betrouwbaarheid van de app kwam daarmee in het geding en het updaten van de iOS app werd te tijdrovend

We waren daarnaast al aan het werk aan een web-based app voor Android. We hebben er nu voor gekozen om beide apps en de web-versie gelijk op te laten gaan, om de betrouwbaarheid te kunnen garanderen en daarnaast onderhoud en nieuwe ontwikkelingen gemakkelijker te maken.

Functionaliteit

Voor iOS gebruikers zal de nieuwe versie van Friddo even wennen zijn – niet alle functionaliteiten die we in de eerste versie hadden zitten, zijn nu direct weer bruikbaar. Alle basisfunctionaliteiten zijn er, zoals het vastleggen en beschrijven van knutsels, voorzien van tags en natuurlijk aan het juiste kind toewijzen. We werken er aan om op korte termijn het weer mogelijk te maken de knutsels te bewerken (bijknippen, kleur verbeteren en dergelijke) en een album vanuit de app te kunnen bestellen.

iPhone iPad gebruiker?

Zonder teveel in de techniek te duiken, hebben we gemerkt dat er op iOS (iPhones en iPads) nog wat zaken zijn die niet werken zoals je gewend was. Dat is vervelend, maar we zijn ervan overtuigd dat we vanaf nu de app sneller kunnen optimaliseren voor iOS én Android!

Het is overigens ook mogelijk om op de iPhone naar web.friddo.com te navigeren en de site dan aan je home screen toe te voegen. De camera functionaliteit werkt dan bijvoorbeeld beter!

Feedback

Zoals altijd stellen we ook nu veel prijs op feedback. We horen heel graag van je wat je van Friddo vindt en wat je in deze nieuwe versie bijvoorbeeld het meeste mist. We doen ons best om de komende tijd regelmatig met verbeteringen en nieuwe features te komen!

link naar de app store link naar de play store

Jacco
UX consultant, getrouwd en vader. Kookt graag maar kon de koelkast niet meer vinden achter veel te veel knutsels. Dus Friddo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *