Studenten HvA aan de slag met Friddo storytelling

Editorial

Studenten HvA aan de slag met Friddo storytelling

Vorige week zijn studenten van de Hogeschool van Amsterdam voor Friddo aan de slag gegaan met het project Storytelling in de opleiding Media, Informatie & Communicatie. De bedoeling is dat de studenten in verschillende groepen in 5 weken een ‘verhaal’ ontwikkelen aan de hand waarvan het ontstaan en bestaan van Friddo verteld kan worden.

Storytelling

Storytelling is inmiddels een populaire manier geworden om producten aan de man te krijgen. Het succes hangt af van hoe goed en authentiek het verhaal is. Een goed voorbeeld is het verhaal waarmee Tony’s Chocolonely zeer bekend is geworden.

Voor Friddo bedenken 4 groepjes van 7-8 studenten een verhaal en leveren een ‘transmediale’ strategie waarin aangegeven wordt via welke communicatiemiddelen en – kanalen het verhaal het beste bij de doelgroep gebracht kan worden. Het is dan aan Friddo om het werk te beoordelen en het beste verhaal te kiezen.

Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken
Terug in de schoolbanken voor Storytelling

Als opdrachtgever waren we bij de kick-off uitgenodigd en was het even wennen om weer in de schoolbanken te zitten. Gelukkig worden we door de studenten tussentijds op de hoogte gehouden van de voortgang op ons eigen kantoor. In deze werksessies kunnen we dan feedback geven voordat de uitwerkingen door de studenten in een eindexpositie gepresenteerd gaan worden.

We kijken uit naar de resultaten en wensen de studenten veel succes!

Mark
Rijk met 4 meiden die enorm creatief zijn en stapels knutsels produceren! Waar laat je dat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *