Knutsels opslaan een moedertaak?

marit Editorial

Knutsels opslaan een moedertaak?

Van de mensen die gebruik maken van Friddo is het grootste deel moeder, bijna 90%. Niet heel verrassend als je bedenkt dat meer dan de helft van de moeders aangeeft veel moeite te hebben met het weggooien van de knutsels van hun kroost (t.o.v. 25% van de ondervraagde vaders). Reden genoeg dus voor Friddo om extra aandacht aan moederdag te besteden. We hebben een gesprek met een Friddo gebruiker van het eerste uur: Marit, moeder van Pim (9) en Mees (7).

Wat betekent moederdag voor jou?

Moederdag is echt een traditie bij ons in de familie met alles erop en eraan; ontbijt op bed met croissants en verse jus, cadeautjes en veel zelfgemaakte knutsels van de kinderen. Die zijn nogal expressief namelijk.

Die knutsels… vertel!

Haha, ja daar is het jullie natuurlijk om te doen. Nou in alle eerlijkheid heb ik een aantal van de knutsels uit hun jonge jaren wel weggegooid bij een grote opruimactie. Toen had ik Friddo natuurlijk nog niet, maar ik twijfel ook of die het tot het digitale archief gehaald hadden. Om nou iedere pennenstreek te bewaren is ook zo wat!

Welke knutsels hebben het wel gehaald?

Ehm, eigenlijk alles vanaf hun 4e jaar denk ik. Die heb ik allemaal bewaard. Nog steeds hoor, ook al heb ik nu een digitale back-up! Andere knutsels durf ik nu wel weg te gooien, maar die van moederdag hebben toch een speciale betekenis. Mijn moeder heeft ook alles van mij nog, zo schattig!

Eentje heeft een hele speciale betekenis…

Tja, toen Pim 6 was kreeg hij acute blindedarmontsteking en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Moederdag viel vlak na de operatie en we hadden er thuis geen moment meer bij stil gestaan. Toen ik die zondag naar zijn kamer ging had hij toch een prachtige tekening gemaakt met een van de verpleegsters. De schat! Die hebben we ingelijst toen hij weer thuiskwam. Die gaat nooit weg hoor, haha.

Wat vind je van Friddo?

Geweldig, anders zaten jullie hier niet he!? Nee serieus, ik vind het heerlijk om af en toe es wat van die kunstwerken met een gerust hart weg te kunnen gooien. Vroeger hingen we de mooiste tekeningen op en de rest ging op een stapel. Die ontgroeide het huis bijna, maar weggooien was voor iedereen een probleem. Vooral Mees werd echt verdrietig als ik wel eens iets weggooide. Nu bewaren we alleen de topstukken en de rest gaat in Friddo. Daar wordt iedereen blij van!

Mark
Rijk met 4 meiden die enorm creatief zijn en stapels knutsels produceren! Waar laat je dat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *