Friddo #zorgvoorelkaar actie

De actie

Friddo steekt ouderen een hart onder de riem in deze eenzame Coronatijd. Mooie prints van knutsels sturen wij met een persoonlijke boodschap namens kinderen en hun ouders naar verschillende zorginstellingen. Daar worden de kunstwerkjes persoonlijk aan de bewoners overhandigd!

Van meer dan 2,000 kinderen plaatsen ouders de schattigste knutsels en tekeningen in Friddo. Samen goed voor meer dan 50.000 prachtige kunstwerkjes. Daar kunnen we een hoop ouderen mee opvrolijken!

We hebben onze gebruikers opgeroepen aan ons initiatief bij te dragen door knutsels van de tag #zorgvoorelkaar te voorzien. Friddo doet de rest. Daar wordt al goed gehoor aan gegeven, maar kan altijd beter!

Wat kun jij doen?

Maak en tag tekeningen

Doe je ook mee? Gebruik Friddo en tag bestaande of nieuwe foto’s met #zorgvoorelkaar en het liefst ook een leuk omschrijving!

Nog geen Friddo gebruiker? Je kunt de app nu downloaden (Google Play/ App store) of de webversie gebruiken.

Weet je zelf een tehuis waar behoefte is aan tekeningen? Geef het aan ons door via zorgvoorelkaar@friddo.com.

Doneren

We hebben via Gofundme opgeroepen om onze actie te steunen. Daar is fantastisch gehoor aan gegeven en we hebben het streefbedrag binnen 2 dagen behaald. Dank donateurs!

Uiteraard blijven donaties meer dan welkom!

Voor 5 euro kunnen we al een set van 25 tekeningen samenstellen en aan 1 zorginstelling sturen!

Blijf op de hoogte

We houden donateurs en belangstellenden op de hoogte over hoe blij de tekeningen ontvangen worden via onze nieuwsbrief en social media.

De laatste updates

Lees hieronder de laatste updates over de #zorgvoorelkaar actie, die we ook op onze blog posten.

  • Al ruim 2000 ouderen blij gemaakt!
    We hebben tot nu toe al ruim 2000 tekeningen verzonden, bij meer dan 20 verschillende instellingen. De reacties die we krijgen zijn hartverwarmend!
  • Friddo verstuurt eerste tekeningen naar ouderen
    Deze week hebben we 750 tekeningen rondgebracht bij diverse vestigingen van zorginstelling Amsta in Amsterdam. De tekeningen werden enthousiast (en voorzichtig) ontvangen door begeleiders en verzorgers.
  • Kinderknutsels voor eenzame ouderen
    Het coronavirus heeft een enorme impact op ouderen in verzorgingshuizen. Ruim 130.000 ouderen mogen voorlopig geen bezoek meer ontvangen van familie en vrienden waardoor veel mensen vereenzamen. Gelukkig ontstaan er allerlei initiatieven om deze ouderen wat afleiding te bieden en Friddo wil hier ook graag een steentje aan bijdragen.