Over Friddo

Friddo wordt geboren…

Friddo wordt in 2016 opgericht door Jacco Nieuwland en Mark Kassteen. Beide User Experience ontwerpers hadden elkaar in 2003 als collega’s leren kennen in de digitale dienstverlening. Sindsdien zijn ze goed bevriend. Friddo is in de loop van die vriendschap ontstaan uit de ambitie om ooit samen een leuke en sympathieke app te bedenken. Liefst één die nog een relevant probleem oplost ook.

Beide vaders zagen pas later in hun eigen huishoudens de knutsels van hun kinderen zich opstapelen of weggegooid worden. Soms met een foto, maar vaker met schuldgevoel 😉 Na rondvraag bleek dat meer ouders dit probleem herkenden. Het idee om op een leuke en handige manier knutsels te bewaren en te kunnen herbeleven was geboren.

Van idee naar uitvoering

De eerste (iPhone) versie van Friddo hebben Jacco en Mark laten ontwerpen door een extern bureau. Deze uitvoering is volledig uit eigen middelen betaald. Uitbreiden naar andere platformen (Android) werd een te kostbare zaak en Friddo heeft om die reden een tijd lang alleen iOS-gebruikers kunnen bedienen.

In 2018 heeft Arjan Pragt zich aangesloten bij het team als hoofd-ontwikkelaar. Met zijn visie en gedrevenheid is Friddo volledig omgebouwd tot een app die op alle platformen en apparaten te gebruiken valt. Dat betekent dat wijzigingen en verbeteren veel sneller en makkelijker doorgevoerd kunnen worden.

Ambitie

Het ontstaan van Friddo ging gepaard met een enorme lijst aan leuke, inspirerende en ambitieuze functies en kenmerken. De ontwikkeling daarvan kost tijd, zeker in het begin. Maar langzamerhand realiseren we steeds meer van onze ambities. Daarbij luisteren we goed naar wat onze gebruikers nodig hebben.

Het doel van Friddo is dat geen enkele knutsel nog verloren gaat! Friddo stimuleert het knutselen onder kinderen en helpt ouders herinneren aan het bewaren ervan. Niet alle knutsels kunnen fysiek bewaard blijven; Friddo biedt het leukste en handigste bewaaralternatief!

Door knutsels digitaal te bewaren biedt Friddo legio mogelijkheden om knutsels (of het knutselmoment) op een leuke manier te herbeleven. Bijvoorbeeld door knutsels af te drukken op producten, een fotoalbum samen te stellen rondom een thema of tijdslijn, of knutselherinneringen te tonen.

Verdienmodel

Het idee achter Friddo is dat knutsels bewaard blijven, voor altijd! Dat zou knutselaars en ouders geen geld moeten kosten. Friddo is en blijft dus een app die gratis gebruikt kan worden.

Om de kosten te kunnen dekken bieden we vanaf een bepaald aantal opgeslagen knutsels een beperkte hoeveelheid advertenties aan. Deze zijn relevant voor het knutseldomein om zo prettig gebruik van Friddo te waarborgen. We verkopen dus geen advertentieruimte, maar kiezen zelf het aanbod. Voor mensen die geen advertenties willen, bieden we een betaald alternatief aan.

Verder biedt Friddo de mogelijkheid om producten te bestellen waarop knutsels afgedrukt kunnen worden. Ook de verkoop van producten helpt om kosten te dekken en Friddo verder te ontwikkelen tot we werkelijk kunnen zeggen dat er geen knutsel meer verloren hoeft te gaan!

Jacco, Arjan en Mark